Wie fan is van scampi’s moet dit gerechtje absoluut eens uitproberen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 ml Fundo groentebouillon
- 300 ml Fundo Noordzeegarnalenfond
- 500 gr gepelde scampi's
- 1 sjalot
- 4 lente-uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 tl limoensap
- 250 gr risottorijst
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snipper de sjalot fijn en fruit hem glazig in olijfolie.
- Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
- Giet er de warme groentebouillon bij.
- Dek af en laat op een heel zacht vuur 15 minuten sudderen. Roer af en toe om.
- Hak de knoflook fijn.
- Maak het pepertje schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Pel de scampi’s. Snijd ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het darmkanaal.
- Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze samen met de knoflook 2 minuten in olijfolie. Haal uit de pan en zet even opzij.
- Breng in dezelfde pan de garnalenfond aan de kook samen met de chilipeper en de lente-uitjes. Laat tot twee derde inkoken.
- Voeg de risottorijst en de scampi’s toe en breng op smaak met limoensap.
- Warm nog even goed op en serveer daarna op een voorverwarmd bord.