Wie fan is van scampi’s moet dit gerechtje absoluut eens uitproberen. Laat je inspireren en ga aan de slag! 

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml Fundo groentebouillon
  • 300 ml Fundo Noordzeegarnalenfond
  • 500 gr gepelde scampi's
  • 1 sjalot
  • 4 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl limoensap
  • 250 gr risottorijst
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn en fruit hem glazig in olijfolie.
  2. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
  3. Giet er de warme groentebouillon bij.
  4. Dek af en laat op een heel zacht vuur 15 minuten sudderen. Roer af en toe om.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Maak het pepertje schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.
  7. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  8. Pel de scampi’s. Snijd ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het darmkanaal.
  9. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze samen met de knoflook 2 minuten in olijfolie. Haal uit de pan en zet even opzij.
  10. Breng in dezelfde pan de garnalenfond aan de kook samen met de chilipeper en de lente-uitjes. Laat tot twee derde inkoken.
  11. Voeg de risottorijst en de scampi’s toe en breng op smaak met limoensap.
  12. Warm nog even goed op en serveer daarna op een voorverwarmd bord.