Een stevige risotto met verschillende soorten champignons. Deze smaken zijn perfect voor op het kerst- of eindejaarsmenu.

Bereidingstijd: 50 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook 100 ml water en schenk dit in een kommetje. Laat hier de gedroogde champignons in weken. Breng ondertussen de Fundo drinkbouillon kip aan de kook. (In plaats van drinkbouillon kan je ook onze geconcentreerde kippenbouillon gebruiken. Leng dan 1 bokaal aan met drie delen water. Hierbij houd je wel wat bouillon over.)
  2. Giet de gedroogde champignons af en zeef het kookvocht. Hak de champignons fijn en zet even opzij. Doe het kookvocht van de champignons bij de bouillon.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de kastanjechampignons kort aan tot ze kleuren. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat 3 min verder kleuren. Meng de rijstkorrels door de groenten. Bak ze tot ze glazig zijn. Zet dan het vuur wat lager en schep een pollepel bouillon bij de risottorijst.
  4. Schep zodra de bouillon geabsorbeerd is een nieuwe pollepel vocht bij de rijst. Herhaal tot de bouillon op is. Roer constant door de risotto, dit duurt ongeveer 25 min.
  5. Meng de gedroogde champignons door de risotto. Voeg de parmezaan toe en laat nog 3 min doorwarmen. Haal van het vuur en roer er de room door. Verdeel de risotto over de borden en werk af met peterselie.