Pho bo is een Vietnamese noedelsoep op basis van een heerlijke runderbouillon. Ideaal om de Fundo geconcentreerde bouillon van rund voor te gebruiken!
Bereidingstijd: 40 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 g rundsvlees, in dunne plakjes
- 300 g rijstnoedels
- 1 ui, in ringen
- 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
- 1 bokaal Fundo geconcentreerde bouillon van rund (500 ml)
- 6 takjes koriander, stengels en blaadjes apart
- 1 handvol Aziatische basilicum
- 1 kl gemberpoeder
- enkele rode chilipepertjes
- 1 limoen, in partjes
- 4 el vissaus
- een handvol sojascheuten
Bereiding
- Breng de Fundo geconcentreerde bouillon van rund samen met 1,5 liter water aan de kook in een pot.
- Laat de gedroogde rijstnoedels 15 minuten weken in lauw water. Haal de noedels uit het water en kook ze gaar. Giet af en verdeel over vier kommen.
- Leg de plakjes rund op de noedels.
- Meng de uiringen met de korianderblaadjes, Aziatische basilicum, lente-ui en wat gemberpoeder. Verdeel deze kruidenmengeling over de kommen.
- Breng de bouillon opnieuw aan de kook en lepel voldoende bouillon in de kommen zodat het rauwe rundsvlees kan garen.
- Serveer de soep heet en werk af met een paar basilicumblaadjes. Serveer er limoenpartjes, rode chilipepertjes, sojascheuten en vissaus bij, zodat iedereen zijn soep kan afwerken naar eigen smaak.