Een frisse kippensoep met een oosters tintje op basis van de Fundo drinkbouillon.
Bereidingstijd: 20 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 2 preien
- 2 winterwortelen
- 200 g sojascheuten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el vermicelli
- 2 el lichte sojasaus
- 2 flessen Fundo drinkbouillon kip (465 ml)
- maïsolie
- peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui, snij de prei in ringetjes en de wortelen in plakjes.
- Spoel de sojascheuten onder koud water. Laat uitlekken en breng ondertussen de Fundo drinkbouillon kip aan de kook.
- Roerbak de ui, de prei en de wortelen 3 minuten in de hete olie. Schenk er de warme kippenbouillon bij. Breng dit aan de kook.
- Voeg de kipreepjes en de sojascheuten toe en laat 3 minuten sudderen met deksel.
- Doe er de vermicelli bij en laat nog 1 minuut zacht koken. Breng op smaak met de sojasaus en eventueel peper en zout. Serveer goed heet.