Koude temperaturen vragen om hartverwarmende gerechten en wat smaakt er op zo’n momenten beter dan een lamsstoofpot met winterse groenten?

Bereidingstijd: 120 minuten

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml Fundo runderbouillon
  • 800 g lamsboutsneden
  • 4 raapjes
  • 2 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 3 takjes verse peterselie
  • 5 aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm.
  2. Snipper de knoflook fijn.
  3. Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak het lamsvlees goudbruin.
  6. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout.
  7. Strooi er daarna de bloem over en roer alles goed door elkaar.
  8. Giet de Fundo runderbouillon langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat één uur zachtjes sudderen.
  9. Voeg de groenten toe en laat nog 30 à 35 minuten afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat runderbouillon toe zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
  10. Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje en breng op smaak met peper en zout.