Een lichte stoverij met kip en veel groenten. Op smaak gebracht met onze eigen bouillon.
Bereidingstijd: 45 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 400 ml room
- 6 aardappelen, geschild en in stukken
- 3 selderstengels, in stukken
- 1 preistronk, in ringen
- 3 wortelen, in plakjes
- 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
- 1 verse kip, in stukken
- boter
- peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de Fundo geconcentreerde kippenbouillon, met drie delen water, en voeg de kip toe. Laat 20 min sudderen op een zacht vuur.
- Stoof de groenten en de aardappelen in een grote pot met boter. Roer regelmatig om.
- Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Voeg de kip bij de groenten. Zeef de bouillon en voeg hem toe aan de kip en groenten.
- Voeg 2/3 van de room toe en laat gedurende 15 min pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Meng de eidooiers met de resterende room tot een liaison. Neem de pot van het vuur en roer de liaison erdoor.
- Serveer de waterzooi in diepe borden en werk af met peterselie.