Fundo - QGC - fonds & bouillons

De bouillon voor deze soep wordt op smaak gebracht door de blokjes gepocheerde kip, citroen, wortel en knolselder. Verrassend licht en fris!

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 wortel, in julienne
  • ½ knolselder, in plakjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 100 ml witte wijn
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de groentenbouillon aan de kook. Verlaag het vuur en pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Schep de kip eruit en zet apart. Zeef de bouillon.
  2. Stoof de sjalotten in een eetlepel olijfolie samen het laurierblaadje en de tijm. Blus met witte wijn en laat inkoken. Voeg dan het citroensap toe en schenk de bouillon erbij. Laat een half uurtje sudderen.
  3. Zeef de bouillon opnieuw en breng aan de kook. Doe er de knolselder en de wortel bij en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  4. Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes. Doe ze dan samen met de lente-uitjes bij de soep. Laat goed doorwarmen. Kruid af met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en serveer.