Een stevige soep met champignons naar keuze. Lekker met wat room erdoor en afgewerkt met peterselie.
Bereidingstijd: 40 min
Bereiding voor 8 personen
Ingrediënten
- 2 aardappels, in stukken
- 1 kg champignons, in kwartjes
- 2 preiwitten, grof gehakt
- 2 uien, grof gehakt
- 300 ml room
- 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
- 50 g boter
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Bereiding
- Verhit de boter in een pan en stoof de uien, de preiwitten en de aardappels aan. Doe er na 2 min de champignons bij.
- Schenk er de Fundo geconcentreerde kippenbouillon bij, met drie delen water, en breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes doorkoken.
- Kruid bij met peper en zout. Roer er de room door en mix de soep.
- Verdeel over de borden en werk af met peterselie.