Zacht varkensvlees dat traag gegaard is met een heerlijke marinade. Erg lekker op een broodje met verse koolsalade!
Bereidingstijd: 330 min
Bereiding voor 4 personen
Ingrediënten
- 1500 g varkensschouders, ontbeend
- 4 broodjes
- 200 ml water
- 1 potje Fundo bruine rundsfond
- 70 g bruine suiker
- 2 laurierbladen
- 1 el zout
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el knoflookpoeder
Bereiding
- Snij het vet van de varkensschouders kruiselings in.
- Meng 2 el bruine suiker, de komijnpoeder, de paprikapoeder, de chilipoeder, de knoflookpoeder en het zout tot een droge rub.
- Meng dan het water, de Fundo bruine rundsfond, 50 g bruine suiker en de laurierbladen voor de marinade. Doe er 2 el van de droge rub bij en schenk alles in een zak. Doe hier de varkensschouders bij en sluit af. Schud goed en laat dat 12-24 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Haal het varkensvlees uit de marinade en dep droog. Wrijf het vlees in met de overige droge rub en leg in een ovenschaal.
- Laat het vlees 2,5 uur garen in de oven. Doe er dan nog wat marinade bij en laat nog 2,5 uur garen.
- Haal uit de oven en trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
- Serveer de pulled pork tussen een broodje met eventueel wat koolsalade.