Een heerlijke aspergevelouté op basis van Fundo drinkbouillon groenten. 2x Belgische trots in 1 gerecht!
Bereidingstijd: 40 min
Aperitiefsoepje voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges
- 100 g gerookte zalm
- 1 fles Fundo drinkbouillon groenten (465 ml)
- 1 prei, grof gesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 100 ml lichte room
- 1 klontje boter
- enkele takjes bieslook, in ringetjes gesneden
- peper en zout
Bereiding
- Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd ze in kleine schijfjes en houd de aspergepunten apart.
- Breng de Fundo drinkbouillon aan de kook en voeg de aspergeschillen toe. Laat 10 minuten doorkoken.
- Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
- Zeef de bouillon en giet ze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg de room toe.
- Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
- Rijg de gerookte zalm op saté-stokjes en verdeel ze over de glaasjes.