Deze frisse soep, op basis van wortel, wordt op smaak gebracht met wat sinaasappelsap en verse koriander.

Bereidingstijd: 50 min

Bereiding voor 8 personen

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen, in plakjes
  • 2 preien, in ringen
  • 4 uien, in ringen
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 4 el room
  • 2 el olijfolie
  • 8 el koriander, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pot en stoof de uien glazig. Voeg de prei en de wortel toe en roerbak 5 min. Strooi de paprikapoeder en de helft van de koriander over de groenten. Bak het even mee.
  2. Schenk het sinaasappelsap, de Fundo geconcentreerde kippenbouillon en drie delen water over de groenten. Leg het laurierblaadje erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 30 min sudderen.
  3. Vis het laurierblaadje uit de soep en mix fijn. Kruid bij met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook.
  4. Verdeel de wortelsoep over de borden en werk af met room en koriander.