Waterkers zit boordevol vitaminen en ijzer en is dus erg gezond. Deze soep helpt je om uit je winterdip te komen!

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 bussel waterkers, grof gehakt
  • 1 prei, in ringen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 40 g boter
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Stoof de ui samen met de prei aan in boter. Doe er de waterkers en de aardappelblokjes bij en laat enkele minuten pruttelen.
  2. Schenk de Fundo geconcentreerde kippenbouillon bij de groenten, samen met drie delen water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat dit een half uurtje sudderen.
  3. Verwijder het kruidentuiltje en pureer de groenten met een staafmixer. Kruid af met peper en zout en laat opnieuw enkele minuten koken.
  4. Klop ondertussen de room stijf.
  5. Verdeel de hete soep over 4 borden en werk af met een lepeltje opgeklopte room en de bieslook. Serveer meteen.