Een kruidige bouillon op smaak gebracht met gember en rundvlees. De sojascheuten zorgen voor wat extra crunch.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees, in dunne plakjes
  • 150 g rijstnoedels
  • 250 g oesterzwammen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 uien, grof gehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 5 cm gember, geschild
  • 1 pot Fundo geconcentreerde runderbouillon
  • 4 tl vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • 4 takjes koriander
  • 5 kruidnagels
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de Fundo geconcentreerde runderbouillon aan de kook met drie delen water. Doe er de ui, de knoflook, de gember, de rietsuiker, de kruidnagels en een snufje zout bij. Laat dit enkele minuten koken.
  2. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
  3. Kook de noedels gaar in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Haal ze uit de bouillon en zet opzij.
  4. Doe de bosui, de sojascheuten, de oesterzwammen en het vlees bij de bouillon. Laat 5 min garen.
  5. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schenk de bouillon erover en werk af met een lepel vissaus en een takje koriander.