Deze velouté wordt op smaak gebracht door de fundo geconcentreerde kippenbouillon en krijgt door de mascarpone een heerlijk romige smaak.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 ui
  • halve knolselder
  • 1 grote aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 125 g mascarpone

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd deze in kleine stukken. Doe hetzelfde met de aardappel.
  2. Verhit een kookpot met een klontje boter en voeg de ui toe. Pers er het teentje knoflook bij. Voeg de aardappelstukjes toe en laat een vijftal minuten garen.
  3. Voeg de Fundo geconcentreerde kippenbouillon toe en leng aan met 500 ml water. Breng aan de kook en laat voor ongeveer 20 minuten sudderen op een middelmatig vuur.
  4. Mix de soep met een staafmixer.
  5. Serveer en roer er net voor het opdienen de mascarpone door.