Een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken, dit varkensgebraadje. Er komen aardappeltjes bij die gegaard zijn in Fundo kippenfond, lekker!

Bereidingstijd: 55 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg varkensgebraad
  • 4 bloemige aardappelen, geschild
  • 3 sjalotten, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 potje Fundo kippenfond (200 ml)
  • 2 klontjes boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid het gebraad rondom met peper en zout.
  3. Laat een klont boter smelten in een ovenbestendige pan. Verlaag het vuur. Leg het gebraad er met de vetrand naar onder en laat enkele minuten kleuren. Draai om en kleur het gebraad aan elke kant. Leg er de grof gehakte sjalotten en het takje rozemarijn bij. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd de aardappelen doormidden. Snijd er de uiteinden af, zodat ze mooi gelijk zijn langs alle kanten.
  5. Laat de rest van de boter smelten in een pan. Doe er, wanneer de boter schuimt, de aardappelen bij en bak ze goudbruin aan alle kanten.
  6. Schenk de Fundo kippenfond erbij en voeg de takjes tijm en geperste knoflook toe. Kruid af met peper en zout. Verlaag het vuur en laat afgedekt sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
  7. Serveer de fondantaardappelen bij het varkensgebraad.