De klassieke tomatensoep met balletjes. Een grote favoriet nu het wat kouder wordt!

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.
  2. Doe de gesneden verse tomaten, de Fundo geconcentreerde runderbouillon en 1,5 l water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier sudderen.
  3. Rol intussen balletjes van het gehakt. Leg ze in een pot met kokend water en laat even doorkoken. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar.
  4. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door.
  5. Serveer de soep en strooi er eventueel vers gesneden basilicum over.
  *Om 2 l bouillon te verkrijgen met Fundo geconcentreerde bouillon in plaats van bouillonblokjes, gebruik je één deel geconcentreerde bouillon (500 ml) op drie delen water.