Een frisse soep op basis van kokosmelk en kip. Het chilipepertje geeft een lekkere kick aan de soep terwijl de koriander en citroengras het fris houden.

Bereidingstijd: 25 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 chilipepers, ontpit en fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, in fijne ringetjes
  • 5 cm gember, in stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 potjes Fundo kippenfond
  • 3 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 el koriander, fijngehakt

Bereiding

  1. Verhit de sesamolie in een pan en bak zeer kort de gember met het wit van de lente-uitjes, de chilipepers en de knoflook aan. Blus met de Fundo kippenfond en de kokosmelk. Doe er het citroengras en de limoenblaadjes bij en breng aan de kook.
  2. Doe na 5 min de kippenreepjes en de vissaus bij de soep. Laat nog 8 min goed doorkoken tot de kip volledig gaar is.
  3. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met het limoensap. Werk af met de koriander en het groen van de lente-uitjes.