Op naar Marokko voor deze tajine met kip en citroen. Erg simpel om te maken en nog lekker ook!

Bereidingstijd: 50 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kip, ontveld en in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 gekonfijte citroen, in partjes
  • zwarte olijven
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 pot Fundo kippenfond
  • 1 plukje saffraandraad
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de zonnebloemolie in de tajine en stoof hierin de ui, de knoflook en de citroen. Breng op smaak met de saffraandraadjes, de koriander, de peterselie, de gember, de komijn, peper en zout.
  2. Leg de kip erbij en overgiet met de Fundo kippenfond. Laat 30 minuten afgedekt koken.
  3. Voeg er de olijven aan toe. Meng door elkaar en dien op. Lekker met rijst.