Een heerlijke winterse soep die door de Fundo groentebouillon een lekker intense smaak krijgt.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g spruiten (diepvries of vers)
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 pot Fundo geconcentreerde groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • 100 g belegen of oude kaas

Bereiding

  1. Snijd de ui, de preistengels en de spruiten in grove stukken.
  2. Houd een 5 tal spruiten en de kant en snijd deze in plakjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en bak de ui en de stukken prei enkele minuten glazig.
  4. Voeg de grofgesneden spruiten en de tijmblaadjes toe. Voeg de fundo geconcentreerde groentebouillon toe en leng aan met 500 ml water. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Verhit in een pan een beetje olijfolie en bak de spruitenplakjes op een hoog vuur tot deze goudbruin zijn. Leg de plakjes op keukenpapier.
  6. Haal de tijmblaadjes uit de soep. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Leg voor de afwerking per kom soep enkele plakjes gebakken spruit bovenop. Strooi er ook nog wat oude kaas op.