Een klassiek recept voor spaghetti bolognese waar heel het gezin blij van wordt!

Bereidingstijd: 105 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 450 g spaghetti
  • 250 g champignons, in stukjes
  • 3 wortelen, in schijfjes
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 800 g tomaten in blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el oregano
  • peper en zout

Bereiding

  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie in een grote pot. Voeg er dan de wortel, de knoflook en de paprika aan toe. Laat zachtjes stoven en doe er na 5 min de champignons bij. Roer regelmatig om.
  2. Bak ondertussen in een andere pan het gehakt rul in de olijfolie. Kruid met voldoende peper en zout. Roer los met een vork.
  3. Doe het gebakken gehakt bij de groenten en verlaag het vuur. Bind de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn samen tot een kruidentuiltje. Voeg het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, -puree, -passata en de Fundo bruine rundsfond toe aan het gehaktmengsel. Roer goed om en breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat op een zacht vuur nog anderhalf uur stoven. Haal op het einde het kruidentuiltje eruit.
  4. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  5. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de spaghettisaus over.