Een heerlijk stoofpotje voor Vaderdag! Gebruik zijn favoriete bier om de verwennerij compleet te maken. En het goede nieuws is, de oven doet zo goed als alle werk!

Bereidingstijd: 85 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 100 g gerookt spek, in blokjes
  • 500 g wortelen, in schijfjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 2 kl maïszetmeel
  • 330 ml van vader's favoriete donker bier
  • 2 el boter
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond (200 ml)
  • 5 blaadjes laurier
  • 1 kl tijm
  • peper en zout
  • enkele takjes bladpeterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Laat de boter smelten in een ovenvaste pot en bak hierin de vleesblokjes goudbruin. Voeg er de spekblokjes, ui en sjalot aan toe en laat 5 minuten meebakken. Doe er dan de wortelschijfjes bij en roer goed om. Laat 10 minuten onafgedekt stoven.
  3. Giet er het bier bij en de Fundo bruine rundsfond bij en breng verder op smaak met de tijm en de laurier. Dek de pot af en zet 1 uur in de oven.
  4. Haal uit de oven en bind de saus met wat maïszetmeel. Roer om en verdeel over de borden. Werk af met takjes bladpeterselie.
  5. Lekker met peterselie-aardappelen, frietjes of kroketten en een witloofslaatje.