Een goede bouillon om risotto te maken is onmisbaar! Proef het zelf met deze heerlijke lente-risotto met groene asperges en kip.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilets, in reepjes
  • 250 g arboriorijst
  • 250 g groene asperges, in stukken gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 kl citroenzeste
  • 1/2 bokaal Fundo geconcentreerde bouillon kip
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de Fundo geconcentreerde bouillon van kip in een pannetje en leng aan met 750 ml water. Breng aan de kook en haal dan van het vuur.
  2. Doe olijfolie in een pot en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en de citroenzeste erbij en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  3. Verhoog het vuur, voeg de rijst toe en roer om. Blus na 1 minuut met het glas wijn. Laat de wijn verdampen en verlaag het vuur.
  4. Schep een pollepel bouillon toe aan de risotto, roer goed. Als de bouillon is opgenomen, voeg je opnieuw een schep toe. Blijf goed roeren. Herhaal dit tot de rijst al dente is.
  5. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom bruin in een pan in olijfolie. Schep de kip uit de pan en zet apart.
  6. Kook de asperges tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout en zet even apart.
  7. Haal de risotto van het vuur. Voeg de geraspte parmezaan toe en laat 1 minuut rusten.
  8. Voeg de kip en de asperges toe en serveer met parmezaanschilfers.