Het klaarmaken van deze taco’s vergt wat tijd maar de smaak is de lange bereiding meer dan waard. het vlees wordt op smaak gebracht door de Fundo rundsfond en krijgt door de avocado en de zure room een verrassende frisse toets!

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml Fundo geconcentreerde rundfond.
  • 1 el bloem
  • 2 tl komijn
  • 5 tl chipotle
  • 2 tl oregano
  • 8 wraps of taco’s
  • 3 avocado’s
  • 125 ml zure room
  • Salsasaus
  • Verse peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de uit. Fruit deze aan in wat boter.
  2. Verdeel het vlees in 4 stukken en kruid met peper en zout en bestuif met een beetje bloem. Braad de lappen op een hoog vuur aan elke kant aan.
  3. Schuif het vlees aan de kant van de braadpan en voeg de tomatenpuree toe. Verhit kort.
  4. Voeg de bouillon toe en laat de sukade ongeveer 2 uur stoven met een deksel op de pot. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Trek het vlees na het garen uit elkaar met een vork.
  6. Verwarm de taco’s of wraps in een koekenpan en verdeel er de pulled beef in.
  7. Snijd de avocado in reepjes en verdeel ze over de taco's of wraps.
  8. Serveer en  garneer elke taco  of wrap met een lepel zure room, de gehakte peterselie., een lepel salsasaus en een schijf limoen.