Een hartige herfstsoep met kippenbouillon en pompoen. Door de salie-spekreepjes krijgt deze soep een heerlijk mediterraans tintje.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 8 personen

Ingrediënten

  • 2 verse pompoenen
  • 4 preien
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 8 verse takjes salie
  • 400 g magere gerookte spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g ricotta

Bereiding

  1. Schil de pompoenen, haal de zaden en de dradige binnenkant eruit en snijd in stukken. Was de prei en snijd deze in dikke ringen.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de pompoen en prei 5 min.
  3. Voeg de pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon toe en leng deze aan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en laat de soep 20 min. koken op een laag vuurtje.
  4. Snijd terwijl de soep kookt de salieblaadjes in dunne stroken. Verhit een bakpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes goudbruin. Fruit hierna de saliestroken en de knoflook samen in de pan met de spekreepjes.
  5. Haal de gekookte soep van het vuur en mix deze met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met een lepel ricotta en werk af met de salie-spekreepjes.