Recepten van Fundo

Pittige maïssoep

maissoep

Ingrediënten

Over een perfecte combinatie gesproken, het zoete van de maïs wordt heerlijk in balans gehouden door het pittige van de chilipeper. A match made in heaven!

Bereiding

  • Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en fruit beide aan in een pan met olijfolie.
  • Voeg de komijn toe en laat even meebakken.
  • Voeg de maïs en de pot kippenbouillon toe, leng aan met 500 ml water. breng aan de kook voor 10 minuten.
  • Mix de soep met een staafmixer en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Snijd het topje van de chilipeper en wrijf tussen je handen. Alle zaadjes vallen er zo uit. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.
  • Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.