Over een perfecte combinatie gesproken, het zoete van de maïs wordt heerlijk in balans gehouden door het pittige van de chilipeper. A match made in heaven!

Bereidingstijd: 25 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g maïs uit een blikje
  • 1 chilipeper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 tl komijn
  • handvol koriander

Bereiding

  1. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en fruit beide aan in een pan met olijfolie.
  2. Voeg de komijn toe en laat even meebakken.
  3. Voeg de maïs en de pot kippenbouillon toe, leng aan met 500 ml water. breng aan de kook voor 10 minuten.
  4. Mix de soep met een staafmixer en kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Snijd het topje van de chilipeper en wrijf tussen je handen. Alle zaadjes vallen er zo uit. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.
  6. Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.