Pho bo is een Vietnamese noedelsoep op basis van een heerlijke runderbouillon. Ideaal om de Fundo geconcentreerde bouillon van rund voor te gebruiken!

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g rundsvlees, in dunne plakjes
  • 300 g rijstnoedels
  • 1 ui, in ringen
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 bokaal Fundo geconcentreerde bouillon van rund (500 ml)
  • 6 takjes koriander, stengels en blaadjes apart
  • 1 handvol Aziatische basilicum
  • 1 kl gemberpoeder
  • enkele rode chilipepertjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 4 el vissaus
  • een handvol sojascheuten

Bereiding

  1. Breng de Fundo geconcentreerde bouillon van rund samen met 1,5 liter water aan de kook in een pot.
  2. Laat de gedroogde rijstnoedels 15 minuten weken in lauw water. Haal de noedels uit het water en kook ze gaar. Giet af en verdeel over vier kommen.
  3. Leg de plakjes rund op de noedels.
  4. Meng de uiringen met de korianderblaadjes, Aziatische basilicum, lente-ui en wat gemberpoeder. Verdeel deze kruidenmengeling over de kommen.
  5. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en lepel voldoende bouillon in de kommen zodat het rauwe rundsvlees kan garen.
  6. Serveer de soep heet en werk af met een paar basilicumblaadjes. Serveer er limoenpartjes, rode chilipepertjes, sojascheuten en vissaus bij, zodat iedereen zijn soep kan afwerken naar eigen smaak.