Een vergeten groente in een soepje kan ook eens smaken. De licht zoete pastinaak wordt aangevuld met zoute garnaaltjes en wat frisse bieslook.

Bereidingstijd: 50 min

Bereiding voor 6 personen

Ingrediënten

  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 dikke ui
  • 1/8 knolselder
  • 2 preiwitten
  • 2 pastinaken
  • peper en zout

Bereiding

  1. Hak de ui en de preiwitten grof en fruit aan in de olijfolie. Schil en hak de pastinaken en de knolselder in stukken en bak ze even mee. Voeg de Fundo geconcentreerde kippenbouillon, 1,5 l water, de tijm en de laurier toe, kruid bij met peper en zout en laat 25 min zachtjes koken.
  2. Haal de tijm en laurier eruit en mix tot een gladde soep. Snijd de bieslook fijn.
  3. Dien de soep op in kommetjes waar je de garnalen over verdeeld hebt. Werk af met wat fijngehakte bieslook en eventueel wat vers gemalen peper.