Een stevig Italiaans gerecht met kalfsschenkel en veel groenten. Lekker in combinatie met pasta of puree.

Bereidingstijd: 135 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 3 wortelen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 800 g vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Roerbak de uien, de wortelen, de selder en de knoflook een paar minuten in een scheutje olijfolie. Doe er de tomaten bij. Laat 3 min stoven.
  3. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en bestuif ze lichtjes met bloem. Bak ze kort op een hoog vuur, in olijfolie. Leg ze op de groenten.
  4. Blus de braadpan van het vlees met de witte wijn. Roer de aanbaksels goed los. Doe er de laurier, de tijm en de oregano bij. Laat tot de helft inkoken. Doe er de Fundo bruine rundsfond bij en breng tot tegen het kookpunt. Schenk de saus bij het vlees.
  5. Dek af en zet 1 uur in het midden van de oven. Keer het vlees om en zet nog eens 1 uur in de oven. Serveer goed heet met pasta of puree.