Een frisse kippensoep met een oosters tintje op basis van de Fundo drinkbouillon.

Bereidingstijd: 20 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 preien
  • 2 winterwortelen
  • 200 g sojascheuten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el vermicelli
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 flessen Fundo drinkbouillon kip (465 ml)
  • maïsolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui, snij de prei in ringetjes en de wortelen in plakjes.
  2. Spoel de sojascheuten onder koud water. Laat uitlekken en breng ondertussen de Fundo drinkbouillon kip aan de kook.
  3. Roerbak de ui, de prei en de wortelen 3 minuten in de hete olie. Schenk er de warme kippenbouillon bij. Breng dit aan de kook.
  4. Voeg de kipreepjes en de sojascheuten toe en laat 3 minuten sudderen met deksel.
  5. Doe er de vermicelli bij en laat nog 1 minuut zacht koken. Breng op smaak met de sojasaus en eventueel peper en zout. Serveer goed heet.