Een lekker fris aperitiefhapje: een mousse van zalm met dille en cayennepeper!

Bereidingstijd: 205 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 120 g gerookte zalm
  • 100 g zalmfilet
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl maïszetmeel
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 1/4 citroen, geperst
  • 2 potjes Fundo Noordzeegarnalenfond
  • 1 el cognac
  • 150 ml room
  • 1 el dille, fijngehakt
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de Fundo Noordzeegarnalenfond aan de kook. Leg er de zalmfilet in en pocheer tot de vis gaar is. Schep de zalm uit de fond en laat even afkoelen.
  2. Laat de gelatine 10 min weken in koud water. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Breng de fond opnieuw aan de kook. Roer de gelatineblaadjes door de bouillon. Voeg de tomatenpuree en het maïszetmeel toe en laat binden. Breng op smaak met de cayennepeper, het citroensap en de cognac. Haal van het vuur.
  4. Mix de gepocheerde zalm met 100 gram gerookte zalm in een blender. Schenk er de fond bij en meng tot een puree.
  5. Klop met een garde de room net niet helemaal stijf. Klop het eiwit tot schuim. Spatel de room en daarna het eiwit door de zalmpuree. Dek de mousse af en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Schep de zalmmousse in kleine glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm en dille.