Een goed gevulde soep met veel groenten. Perfect als lichte avondmaaltijd of stevige lunch.

Bereidingstijd: 60 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 100 g witte bonen
  • 100 g sperziebonen
  • 1 courgette
  • 1 bosje rapen
  • 1/4 savooikool
  • 3 stengels selder
  • 500 g tomaten
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 1 bokaal Fundo geconcentreerde bouillon (kip of rund)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de witte bonen gaar in gezouten water. Spoel de prei, wortelen, selder, raapjes, courgette en tomaten. Snij ze in stukjes. Blancheer de kool 3 min in kokend water, laat uitlekken en snij in reepjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze met de sperzieboontjes, selder, prei, wortelen en raapjes even in de olie.
  3. Voeg er de tomaten en bonen aan toe, samen met een bokaal Fundo geconcentreerde bouillon en drie delen water. Breng aan de kook en laat 30 min zachtjes sudderen. Doe er tenslotte de sperzieboontjes en de kool bij. Laat nog 10 min zacht koken.
  4. Serveer met wat gekookte pasta, geraspte parmezaan en eventueel focaccia.