Maak eens een cocktail met … fond!

Als het op culinaire trends aankomt, is het altijd slim om eens te kijken wat ze doen over de grote plas. Fonds en bouillons zijn in Amerika aan een ware opmars bezig, het is ook zo dat drinkbouillons een nieuw leven ingeblazen kregen.

Nog hipper en heter van de naald zijn ‘broth cocktails‘, oftewel cocktails op basis van fond of bouillon. Vroeger dacht men bij cocktails spontaan aan mierzoete drankjes met een knalrode Maraschino kers op. Gelukkig is de cocktailwereld al lang geëvolueerd en volwassener geworden, en kan je vandaag de dag in de betere cocktailbar hartige cocktails bestellen. De Bloody Mary is daar de pionier in. Overheerlijk en veel beter als aperitief dan een gesuikerd drankje. De Bloody Bull is een variatie op de Bloody Mary, gemaakt op basis van rundsfond.

De bruine rundsfond van Fundo is daarvoor ideaal en kant-en-klaar om te gebruiken in deze originele en robuuste cocktail. Het recept van de Bloody Bull vind je hier!

Een Bloody Bull, op basis van Fundo rundsfond

Bron: Stock, broth & bowl van Jonathan Bender