Een heerlijke Italiaanse lasagne. Met gehakt, tomatensaus, veel groenten en evenveel kaas is dit het perfecte gerecht voor heel het gezin.

Bereidingstijd: 90 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 15 lasagnevellen
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 cl tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 takje basilicum
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 20 g bloem
  • 75 g parmezaan, gemalen
  • 200 ml melk
  • 20 g boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak het gehakt rul in een eetlepel olijfolie. Doe er de uien en de knoflook bij. Laat 5 min meestoven. Voeg er de wortelen, de courgette, de oregano en de Provençaalse kruiden aan toe. Schep goed om. Schenk er de wijn en de Fundo bruine rundsfond bij en laat tot de helft inkoken. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 min stoven onder het deksel.
  3. Bak de champignons kort op een hevig vuur met de rest van de olijfolie en doe ze bij de tomatensaus.
  4. Laat voor de kaassaus de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Laat kort opdrogen op een matig vuur. Leng gelijkmatig aan met de melk, roer voortdurend en blijf roeren tot de saus bindt. Voeg, van het vuur af, twee derde van de parmezaan bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Schep een dun laagje kaassaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van lasagnevellen. Vul de schaal verder met laagjes gehaktsaus, lasagnevellen en kaassaus tot de ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met kaassaus.
  6. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en zet 30 min in het midden van de oven.
  7. Garneer met een vers takje basilicum.