Geef je kipgerechten eens een leuke twist met deze snelle kroketjes. De stukjes vlees zorgen voor een lekkere ‘bite’ terwijl de Fundo geconcentreerde kippenbouillon zorgt voor een heerlijke intense kippensmaak.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 850 g gekookt kippenvlees
  • 125 g boter
  • 150 g bloem
  • 250 ml Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • Schaaltje bloem
  • Schaaltje eiwit
  • Schaaltje paneermeel

Bereiding

  1. Snijd het gekookt kippenvlees in kleine stukjes
  2. Leng de Fundo geconcentreerde kippenbouillon aan met 750 ml water. (tip: Fundo producten zijn makkelijk invriesbaar)
  3. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat even baken en voeg er beetje bij beetje de aangelengde Fundo geconcentreerde kippenbouillon aan toe. Blijf roeren tot de saus dik wordt.
  4. Meng het vlees bij de saus en laat deze afkoelen.
  5. Vorm (naar eigen voorkeur) het mengsel tot kroketjes.
  6. Wentel de kroketjes eerst in het schaaltje bloem, vervolgens in het schaaltje eiwit en tenslotte in de paneermeel. Zorg dat de kroketjes overal bedekt zijn met paneermeel.
  7. Bak de kroketjes in olie op 180°C  tot ze goudbruin zijn.