Kolen bestaan in alle geuren en kleuren en zorgen dat je er de heerlijkste soepen van kunt maken. Deze groene koolsoep werd op smaak gebracht door de Fundo rundbouillon. De worst voor een heerlijke extra bite. 

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 worsten
  • 500 g groene kool
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g aardappelen
  • 1 pot Fundo geconcentreerde rundbouillon
  • 150 ml room
  • 2 el zure room
  • 1 el verse tijm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook en snijd de kool in reepjes en de wortel in stukjes.
  3. Verhit een pan met olie en stoof alle groenten aan. Voeg de aardappelen en de rundbouillon toe en leng aan met 300 ml water. Laat het geheel 20 min pruttelen
  4. Draai het vuur op een lager vuurtje en voeg de room, de zure room en de in plakjes gesneden worst toe. Laat het geheel nog eens goed opwarmen maar niet meer koken.
  5. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en serveer. Garneer nog met enkele blaadjes tijm.