Deze klassieke gemengde paella is een ode aan de Spaanse keuken. Met stukken kip, verschillende zeevruchten en heerlijk geurige rijst.

Bereidingstijd: 80 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 250 g mosselen
  • 250 g roze garnalen
  • 150 g inktvis, in stukken
  • 200 g paella rijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 100 g doperwten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1/2 citroen, geperst
  • 100 ml witte wijn
  • 2 potjes Fundo kippenfond
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g saffraanpoeder
  • 1 el kipkruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kruid de kippenbouten met kipkruiden en bak ze gedurende 10 min goudbruin in de olie. Voeg de inktvis toe en laat meebakken tot ze een krokant randje krijgen. Haal uit de pan en laat rusten.
  2. Bak in dezelfde pan de knoflook, de ui, de paprika, de tomaat, het saffraanpoeder en de paellarijst. Blus met een scheut wijn zodra de rijst glazig is en laat inkoken.
  3. Leg er de kippenbouten bij en voeg geleidelijk de Fundo kippenfond toe. Laat inkoken tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 min.
  4. Doe er na 5 min de mosselen en erwtjes bij en na een kwartier de inktvis en de roze garnalen.
  5. Kruid de paella met peper en zout. Werk af met citroensap en peterselie en serveer.