Een heerlijk romige soep die door de kastanjes een zoete tint krijgt.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 6 personen

Ingrediënten

  • 500 g kastanjechampignons
  • 200 g shiitake
  • 1 kleine ui
  • 200 g gekookte kastanjes
  • 1 pot Fundo geconcentreerde groentenbouillon OF 250 ml Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g pancetta
  • 1 bosje verse peterselie
  • olijfolie
  • tijm (3 takjes)

Bereiding

  1. Veeg de kastanjechampignons en shiitake schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Hou een klein deeltje aan de kant voor de garnering.
  2. Snijd de ui in stukken en fruit deze in een grote pan met olijfolie. Voeg de kastanjechampignons en de shiitake toe.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze samen met de kastanjes toe en laat even meebakken.
  4. Voeg de Fundo geconcentreerde groetenbouillon toe en leng aan met 500 ml water. OF voeg de  250 ml Fundo geconcentreerde kippenbouillon toe en leng aan met 750 ml water. Laat het geheel voor ongeveer 15 minuten koken op een laag vuurtje.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de pancetta in kleine reepjes en bak deze in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.
  7. Snijd en bak de aan de kant gelegde kastanjechampignons en de shiitake voor de garnering.
  8. Serveer de soep en werk af met de champignons, shiitake en peterselie.