Een heerlijk licht stoofpotje met kalfsvlees en champignons. Een echte klassieker met Fundo blanke kalfsfond!

Bereidingstijd: 90 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kalfsvlees, in blokjes
  • 200 g kalfsgehakt
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 200 ml zure room
  • 1 potje Fundo blanke kalfsfond
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml water
  • 2 el citroensap
  • 1 klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak het kalfsvlees in kleine porties goudbruin in een klontje boter. Haal uit de pan en laat rusten op een bord.
  2. Bak in dezelfde pan de sjalot en doe er na 2 minuten het vlees bij. Bestrooi met de bloem en roer om. Schenk er de Fundo blanke kalfsfond, het water en de witte wijn bij en laat 40 minuten afgedekt sudderen. Doe de champignons erbij en laat nog 10 minuten meegaren.
  3. Rol ondertussen kleine balletjes uit het kalfsgehakt en kook deze gaar in gezouten water. Schep ze uit de pan en leg opzij.
  4. Doe de balletjes mee in de fricassee en voeg er de zure room en het citroensap aan toe. Kruid naar smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de peterselie.