Een stevig Japans gerecht op basis van rund drinkbouillon De rode pepers zorgen voor een heerlijke kick terwijl het citroengras en de limoenblaadjes het gerecht een frisse tint geven.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk gember (groot)
  • 4 eieren
  • 100 g noedels
  • 125 g minimaïs
  • 2 paksoikolen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 fles Fundo rund drinkbouillon
  • 150 g sojascheuten
  • 2 rode pepers
  • 350 g varkensreepjes
  • 1 sjalot
  • 2 takjes citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot verse koriander
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • handvol gedroogde limoenblaadjes

Bereiding

  1. Schil de gember en hak deze in kleine stukken. Snijd 1 peper (zaadjes verwijderen), het citroengras, de sjalot en de knoflook in stukken. Stoof deze ingrediënten met de zonnebloemolie.
  2. Voeg de limoenblaadjes, sojasaus, vissaus, de Fundo rund drinkbouillon, de helft van de verse koriander en 5 dl water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
  3. Snijd de minimaïs in repen. Snijd het vlees in kleine plakjes.
  4. Trek de bladeren van de paksoikolen en snijd ze doormidden.
  5. Als de bouillon 20 min gesudderd heeft, breng deze dan over naar een wokpan. Zet het geheel op een zacht vuurtje.
  6. Voeg de sojascheuten, de paksoi, de minimaïs en het vlees toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe.
  7. Kook ondertussen de eieren 4 min. Koel ze daarna af onder koud water.
  8. Hak de rest van de koriander en de tweede peper (zaadjes verwijderen).
  9. Verdeel nu het geheel in diepe borden. Leg in elk bord een gepeld ei en geef een sneetje in het midden zodat het eigeel eruit loopt. Werk af met de gehakte koriander en de peper.