Een stevige eetsoep boordevol groenten en vlees die door de lepel mosterd een heerlijk pittig tintje krijgt.

Bereidingstijd: 45 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g ui
  • 200 g wortel
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 200 g spruiten
  • 3 rapen
  • 1/2e savooikool
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 2 boerenworsten
  • enkele takjes rozemarijn
  • mosterd (optioneel)

Bereiding

  1. Bak de boerenworsten bruin in een klontje boter en snijd in kleine stukken.
  2. Snijd de ui, wortel, spruiten, rapen en savooikool in kleine stukken.
  3. Stoof de ui, wortel en de rapen aan in een beetje boter. Voeg hierna de stukken vlees, de aardappelen en de Fundo geconcentreerde kippenbouillon toe. Leng deze aan met 1.5 liter water. Laat het geheel 10 min. pruttelen.
  4. Voeg de spruitjes en de savooikool toe en laat nog eens 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Kruid de soep naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Serveer de soep en garneer met een takje rozemarijn en een lepel mosterd indien gewenst.