Een heerlijk stukje wild dat wordt vergezeld van een bijpassende smaakvolle saus. 

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g geladeerde hazenrug
  • 250 g champignons
  • 3 uien
  • 100 g boter
  • 1 potje Fundo wildfond
  • 1 el room
  • 2.5 dl rode wijn
  • 2 dl sherry medium dry

Bereiding

  1. Snijd de champignons in stukken. Pel en snipper de uien.
  2. Verhit een braadpan met boter en bak de hazenrug aan elke kant ongeveer 7 minuten tot deze overal een mooi krokant bruin kleurtje heeft. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvet. Houd het na het bakken warm door het in aluminiumfolie te wikkelen.
  3. Verhit een pan en stoof de ui en champignon aan. Voeg deze toe aan de braadpan van het vlees, voeg de Fundo wildfond toe en roer het aanbaksel goed los. Laat de saus kort inkoken.
  4. Voeg de sherry, wijn en de room aan de saus toe en laat even meesudderen.
  5. Snijd het vlees in plakken en verdeel het over 4 borden. Giet de saus er over.
  6. Serveer met aardappelen, kroketten of puree.