Een heerlijke ovenschotel boordevol wintergroentjes die op smaak worden gebracht door de Fundo wildfond.

Bereidingstijd: 60 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 100 gram spekreepjes (gerookt)
  • 1 ui
  • een halve savooikool
  • 1 pastinaak
  • 1 dikke wortel
  • 100 g champignons
  • 2 potjes Fundo wildfond
  • 100 g diepvrieserwten
  • 600 g aardappelen
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
  • handvol paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  3. Snipper de savooikool, snijd de champignons in kwartjes en schil de pastinaak en de wortel. Snijd deze in blokjes.
  4. Bak de spekjes aan in een braadpan zonder vetstof. Voeg het gehakt toe en bak gaar op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Stort hierna de spekjes en het gehakt in een ovenschaal.
  5. Zet de braadpan opnieuw op het vuur en voeg een klontje boter toe. Fruit hierin de ui, de stukken savooikool, de champignon, de pastinaak en de wortel. Laat het geheel even aanbakken.
  6. Blus de groenten met de wildfond en laat even inkoken tot het meeste vocht verdwenen is. Voeg hierna de erwtjes toe.
  7. Voeg de groenten in de ovenschaal bovenop het gehakt.
  8. Giet de aardappelen als ze gaar zijn af en plet deze fijn met een pureestamper. Voeg het eigeel toe en enkele scheutjes melk. Plet alles goed samen maar zorg dat de puree stevig blijft en niet te lopend wordt.
  9. Stort nu ook de puree in de ovenschaal met het gehakt en de groentjes. Maak de pureelaag mooi glad en strooi er gelijkmatig de paneermeel over.
  10. Schuif de ovenschaal in de oven en laat het eten voor ongeveer een halfuurtje bakken. Zet de laatste vijf minuten de oven op grilstand om een mooi bruin korstje te verkrijgen.