Een kruidig Hongaars gerecht met runderstoofvlees, paprika en aardappelsblokjes.

Bereidingstijd: 140 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 el bloem
  • 3 potjes Fundo bruine rundsfond of een halve pot Fundo geconcentreerde runderbouillon
  • 4 el zure room
  • boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de olie en de boter in een pan. Bak hierin de blokjes runderstoofvlees tot ze een bruin korstje krijgen. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de uien en de paprika in ongeveer 10 min gaar. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder, komijnpoeder, de chilivlokken en de tomatenpuree toe. Roerbak nog even mee.
  3. Voeg het vlees terug toe aan de pan. Bestrooi met bloem en schep goed om. Schenk er de Fundo rundsfond (of bouillon) bij. Laat afgedekt op een zacht vuur 1,5 tot 2 uur sudderen. Roer af en toe om.
  4. Verdeel de goulash over de borden en werk af met peterselie en zure room.