Gele en rode paprika zullen eerder zorgen voor een iets zoetere toets, groene paprika geeft een meer bittere smaak af. Doordat paprika’s in verschillende geuren en kleuren bestaan, kan dit recept aangepast worden naar ieders voorkeur.

Bereidingstijd: 45 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 mooie paprika's. Kleur naar keuze
  • 400 g rundergehakt
  • 250 g witte rijst
  • 80g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml Fundo kalfsfond

Bereiding

  1. Blancheer de paprika's in hun geheel en ontdoe ze hierna van het kapje en van de pitjes.
  2. Snijd de ui in kleine stukken en plet de knoflook.
  3. Bak het gehakt gaar in een grote braadpan samen met de ui en de knoflook.
  4. Voeg de tomatenpuree  toe en laat even meebakken.
  5. Voeg de Fundo kalfsfond en de witte rijst toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  6. Kruid het geheel naar smaak met peper en zout en vul de paprika's gelijkmatig.
  7. Zet de gevulde paprika's in de braadpan en vul de bodem met een beetje water. Zet een deksel op de braadpan en laat alles voor 30 minuten bakken op een zacht vuurtje.