Een smaakvol stoofpotje dat door de zilveruitjes en de zoete appels een heerlijk evenwicht tussen zuur en zoet kent. 

Bereidingstijd: 2.5 uur

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 700 g kalfswangen
  • 600 g wortels
  • 2 zoete appels
  • 1 klein potje zilveruitjes
  • 2 tl anijszaad
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot Fundo geconcentreerde rundbouillon
  • 100 ml witte port
  • 50 g amandelschilfers
  • bosje verse peterselie
  • handje verse oregano
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi ze met het anijszaad, paprikapoeder, peper en zout en bak het vlees in een pan met olijfolie voor ongeveer 8 minuten tot het overal een mooi bruin kleurtje heeft. Haal het vlees daarna uit de pan.
  2. Snijd de knoflook en de wortels in stukken en snijd de blaadjes oregano fijn. Bak de knoflook en de wortels samen met de oregano in de pan met het overgebleven bakvet van het vlees.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op.
  4. Doe het vlees terug in de pan met de knoflook, wortels en oregano en voeg er de appel, het vocht van de uitjes, de witte port en de Fundo geconcentreerde rundbouillon eraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat voor twee uur garen op een laag vuurtje. Roer regelmatig om.
  5. Verhit een bakpan zonder vetstof en rooster de amandelschilfers tot deze een goudbruin kleurtje hebben.
  6. Neem als het vlees gegaard is de pan van het vuur en voeg de fijngesneden peterselie en de zilveruitjes toe. Roer goed om.
  7. Serveer met stokbrood, rijst of aardappelpuree en bestrooi met amandelschilfers.