Een lichte stoverij met kip en veel groenten. Op smaak gebracht met onze eigen bouillon.

Bereidingstijd: 45 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 ml room
  • 6 aardappelen, geschild en in stukken
  • 3 selderstengels, in stukken
  • 1 preistronk, in ringen
  • 3 wortelen, in plakjes
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 verse kip, in stukken
  • boter
  • peterselie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de Fundo geconcentreerde kippenbouillon, met drie delen water, en voeg de kip toe. Laat 20 min sudderen op een zacht vuur.
  2. Stoof de groenten en de aardappelen in een grote pot met boter. Roer regelmatig om.
  3. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Voeg de kip bij de groenten. Zeef de bouillon en voeg hem toe aan de kip en groenten.
  4. Voeg 2/3 van de room toe en laat gedurende 15 min pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de eidooiers met de resterende room tot een liaison. Neem de pot van het vuur en roer de liaison erdoor.
  6. Serveer de waterzooi in diepe borden en werk af met peterselie.