De saus bij deze heerlijke gehaktballetjes is op basis van amandelen en rundsfond. Dit gerecht is perfect als hapje of als onderdeel van een tapastafel.

Bereidingstijd: 45 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 450 g gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 125 g amandelschilfers
  • 1 el paneermeel
  • 30 g broodkruim
  • 1 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 ml witte wijn
  • 2 potjes Fundo bruine rundsfond
  • 4 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het paneermeel en het losgeklopte ei. Doe er de uisnippers, 1 teentje knoflook en de peterselie bij. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Kneed goed tot een homogene massa.
  2. Vorm kleine balletjes uit het gehakt en bestuif met bloem. Bak ze rondom goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit in dezelfde pan de overige olijfolie. Bestrooi met het broodkruim en de amandelschilfers en laat lichtjes kleuren. Doe er dan de overige knoflook bij en laat kort meebakken. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout.
  4. Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer samen met de Fundo bruine rundsfond. Breng opnieuw aan de kook en doe er de gehaktballetjes bij. Laat 15 minuten doorwarmen.
  5. Verdeel de gehaktballetjes met amandelsaus over de schaaltjes en serveer.