Een curryrecept waarbij de gehaktballen door de Tikka masale pasta een heerlijke kruidige smaak afgeven.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 1 ui
  • 400 g ongekookte rijst
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el paneermeel
  • 100g Tikka masala currypasta (uit een potje)
  • 500 g rundergehakt
  • olijfolie
  • 250 ml Fundo rund drinkbouillon

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool, broccoli en de ui in kleine stukken.
  2. Meng het ei, paneermeel en de helft van de Tikka masala pasta in een kom, voeg het gehakt eraan toe en meng goed door elkaar. Rol hiervan ongeveer 12 gehaktballen.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de gehaktballen tot ze overal een bruin kleurtje hebben. Voeg de bloemkool, broccoli, de ui en de rest van de Tika masala pasta toe.
  4. Voeg de Fundo rund drinkbouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten gaarkoken.
  5. Kook ondertussen ook de witte rijst in een aparte pot met water voor ongeveer 10 minuten. Serveer deze naar eigen voorkeur apart of meng deze in de curry.