Door de Fundo noordzeegarnalenfond krijgt de risottorijst een extra smeuïge en intense smaak.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stukken grietfilet
  • 1 sjalot
  • 100g risottorijst
  • scheut witte wijn
  • 1 potje Fundo noordzeegarnalenfond
  • 1 courgette
  • klontje boter
  • 15g gemalen Parmezaan
  • 1 citroen
  • basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Snijd de courgette in stukken en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg de  fijngesneden sjalot en de rijst toe.
  3. Blus het geheel met een flinke scheut witte wijn en laat deze volledig uitdampen.
  4. Voeg de Fundo noordzeegarnalenfond toe en zet op een zacht vuurtje. Laat het geheel ongeveer 13 min. pruttelen.
  5. Voeg de Parmezaan en een klontje boter toe. Meng alles goed door elkaar.
  6. Kruid de grietfilets met peper en zout en bak de bovenzijde bruin in een pan met hete olijfolie. Leg hierna de filets in een ovenschaal en zet deze voor ongeveer 15 min. in de oven.
  7. Serveer en garneer de borden met enkele slierten geschilde courgette, verse basilicum en een stuk citroen.