Zelf garnaalkroketten maken veel werk? Normaal gezien wel, maar met de Fundo Noordzeegarnalen fond kan je het jezelf al heel wat makkelijker maken, met een minstens even lekker resultaat!

Bereidingstijd: 40 min + 1 nacht opstijven

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 500 ml melk
  • 80 g boter (+ extra om in te vetten)
  • 120 g bloem
  • 1 potje Fundo Noordzeegarnalen fond (200 ml)
  • 400 g noordzeegarnalen (gepeld)
  • 4 el bloem (om te paneren)
  • 2 eigelen, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer los tot een roux. Voeg de Fundo Noordzeegarnalen fond toe. Laat indikken en voeg dan beetje bij beetje de melk toe, tot je een dikke pâte hebt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe. Kruid met peper en zout en roer er de noordzeegarnalen door. Stort in een beboterde vorm en laat 1 nacht opstijven in de koeling.
  3. Snij de vulling in balkjes en rol er voorzichtig kroketten van. Haal eerst door de bloem, dan door het eigeel en tenslotte door het paneermeel.
  4. Verwarm de friteuse voor op 180 °C en bak de garnaalkroketten, met maximum 2 per keer. Serveer met een partje citroen.